Grotemarkt beraad
Image default
Winkelen

Waarom elke keuken gebruik moet maken van een koekenpan zonder anti-aanbaklaag

De keuze in koekenpannen met en zonder anti-aanbaklaag is enorm. Toch is er een goede reden waarom elke keuken gebruik moet maken van een koekenpan zonder anti-aanbaklaag. In dit artikel gaan wij in op de voordelen van een koekenpan zonder anti-aanbaklaag en leggen we uit wat anti-aanbaklaag is. Daarnaast geven we handige tips voor welke voedsel bereidt kunnen worden in een koekenpan.

Wat is anti-aanbaklaag precies?

Anti-aanbaklaag is een goedje geïnjecteerd in bepaalde materiaalsoorten zoals gietijzer, aluminium en legeringen. De laag is een chemisch proces die daarom is gebaseerd op veel verschillende ingrediënten. Doel van anti-aanbaklaag is om voedsel niet aan te laten bakken en te sticken in de pan, waardoor deze makkelijker is schoon te maken.

Voordelen van een koekenpan zonder anti-aanbaklaag

Er zijn veel voordelen gelinkt aan het gebruik maken van een koekenpan zonder anti-aanbaklaag. Hieronder gaan we hier meer over vertellen.

Gebruik van vliseline

Hoewel je geen anti-aanbaklaag in je koekenpan hebt, hoeft je voedsel er niet aan te bakken. Juist door de afwezigheid van anti-aanbaklaag hoef je geen vuur op hoge warmte aan te zetten, hierdoor kun je vliseline gebruiken. Vliseline is een stuk goedkoper dan anti-aanbaklaag maar heeft een groter voordeel: het voorkomt dat je voedsel aan je pan blijft plakken.

Geschikt voor kooktechnieken

Om te kunnen garen, braaien, grillen, bakken, karamelliseren en meer, heb je meestal een hoge temperatuur nodig. Voor deze technieken heb je een speciale pan nodig die een hoge warmte aan kan, zonder dat het voedsel aan de pan blijft plakken. Koekenpannen zonder anti-aanbaklaag voldoen hier aan, het voedsel blijft niet vastzitten door het gebruik van vliseline.

Makkelijker schoon te maken

Een koekenpan zonder anti-aanbaklaag is meestal makkelijker schoon te maken dan een koekenpan met anti-aanbaklaag. Bij een koekenpan zonder anti-aanbaklaag gebruik je namelijk alleen vliseline, wat veel minder hardnekkig aan de pan blijft plakken dan vet. Je kunt een koekenpan zonder anti-aanbaklaag schoonmaken met water en een spons.

Verbetert smaak en kleur van het voedsel

Het gebruik van vliseline in plaats van anti-aanbaklaag heeft heel wat voordelen, waaronder dat het de smaak en kleur van het voedsel verbetert. Vliseline help ervoor dat je voedsel bruin kleurt en een knapperige korst krijgt, wat niet anders mogelijk is met anti-aanbaklaag.

Kan op hoge temperatuur worden gebruikt

Een koekenpan zonder anti-aanbaklaag is door de afwezigheid van het slijmvlies zeer geschikt voor het bereiden van voedsel op hoge temperatuur. Hoge temperaturen zijn bijvoorbeeld handig voor het maken van een perfecte steak.

Welke voedsel bereidt kunnen worden in een koekenpan?

Er zijn diverse voedsel bereidingen die je in een koekenpan kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van sauzen, het karamelliseren van suiker, het grillen van vlees, vis of groenten, het bakken en koken van allerlei ingrediënten, het karamelliseren van vis, vlees of groenten. Ook het maken van koude gerechten kan in een koekenpan.

Conclusie

Het is duidelijk dat een koekenpan zonder anti-aanbaklaag veel voordelen heeft. Het is geschikt voor allerlei technieken, het verbetert de smaak en kleur van voedsel, het is eenvoudig schoon te maken en het komt in aanraking met hoge temperaturen zonder dat het voedsel er aan blijft plakken. Wil jij ook een optimale ervaring in de keuken en direct de perfecte koekenpan bestellen? Bekijk hier de beste koekenpan zonder anti-aanbaklaag!