Vrijwel iedere horecazaak heeft te maken met voedsel. En voedsel kan opraken en kan vergaan. Om altijd voorbereid te zijn is het dan handig om dingen in te kunnen vriezen. Zo kom je nooit zomaar zonder te zitten en kun je van tevoren dingen maken. Een horeca vrieskast helpt hierbij. Zo’n horeca vrieskast hoeft niet groot te zijn. Je kunt soms al uit de voeten met een tafelmodel voor de hoge nood momenten. Andere horecazaken hebben juist meer baat bij een grotere horeca vrieskast om sauzen of bakkerijproducten bijvoorbeeld op te slaan.
Temperatuurbereik Je weet zelf wat je nodig hebt voor jouw zaak. Ga je vlees en vis invriezen of juist broodjes om af te bakken? Dat vraagt namelijk om andere temperaturen. Een horeca vrieskast kan een groot temperatuurbereik hebben van bijvoorbeeld -28 graden Celsius. Maar dit is niet altijd nodig. Bedenk je dus wat je in wil vriezen en bij welke temperatuur je dat moet kunnen bewaren in je horeca vrieskast voordat je er een gaat aanschaffen. Zorg vooral dat je niet een onnodig groot bereik kiest als je dat totaal niet nodig hebt. Dat is zonde van de investering, want je gebruikt het maximale bereik dan niet.
Bakkerij vrieskast Speciaal voor in de bakkerij zijn er horeca vrieskasten. Een restaurant heeft natuurlijk vaker te maken met het invriezen van vlees, vis of saus dan met het invriezen van broodjes en andere baksels. In een bakkerij worden heel andere producten bewaard die ook niet gemakkelijk in bakken opgestapeld kunnen worden. Daarom doe je er voor je bakkerij verstandig aan om juist te zoeken naar een bakkerij vrieskast. Deze zijn speciaal voor bakkerijen ontworpen en daar dus ook perfect geschikt voor.
Inhoud en formaat Hoe dan ook zul je moeten bedenken welk formaat en welke inhoud je nodig hebt voor je horeca vrieskast. Soms is een tafelmodel voldoende, omdat je geen grote voorraden nodig hebt bijvoorbeeld. Heb je wel veel ruimte nodig om dingen in te vriezen, bijvoorbeeld producten die je op één moment maar kunt inkopen, dan heb je een stuk meer inhoud nodig. Inhoud van een horeca vrieskast wordt ook aangegeven in liters. Kijk daarnaast naar het formaat van de vrieskast. Zo weet je zeker dat je er eentje aanschaft die ook past in jouw keuken.
Bron: https://www.horecatraders.com/nl/
|
Goed artikel? Deel hem dan op:
Gerelateerde berichten:
- Alles is mogelijk bij Zalencentrum het Anker! Viert u binnenkort een feest, heeft u een bruiloft of bent u gewoon op zoek naar een fijne locatie voor een zakelijke vergadering? Zalencentrum het...
- Vaardigheden die je leert tijdens een hospitality management opleiding Er zijn bij het volgen van een opleiding in hospitality management veel vaardigheden die je kunt leren. Van het werken met het publiek tot het...
- Lunch bestellen bij Houtop Lunch bestellen bij Houtop Toen ik onlangs voor een vergadering met het hele bedrijf de lunch moest regelen, zat ik even met mijn handen in...
- Bezoek een sfeervol pannenkoekenrestaurant nabij de Veluwe Een pannenkoekenrestaurant nabij de Veluwe waar u terecht kunt voor het eten van pannenkoeken in een mooie bosrijke omgeving is Eethuisje de Heuveltjes. Hier zit...
- Koken voor gevorderden Het bereiden van eten is een heel erg mooi vak. Zo kun je ervoor leren en kun chef of kok in een restaurant. Wanneer je...
- Een mooie koelkast inclusief ijsblokjesmachine voor uw bar Niet iedereen geniet van een ‘whisky on the rocks’ of een ‘Martini with ice’. In andere woorden, niet iedereen drinkt zijn alcoholische dranken puur. Veel...