Nieuwe artikelen

Een eigen horecazaak, hoe begin je?

Is het altijd al een droom geweest om een eigen horecazaak te beginnen? Een horecazaak is natuurlijk een breed begrip. Je kunt een eigen café, club, restaurant of bistro beginnen. Daarom is het belangrijk om duidelijk te maken wie je bent, wat voor soort horecazaak je hebt en waarvoor mensen naar jou moeten komen. Naast dat is het belangrijk om een goed ordersysteem te hebben in combinatie met goed of ervaren personeel. Als laatste is het een ‘must’ om je boekhouding in de horeca te laten uitvoeren door Doomen & Quist.

Wat je ook doet, doe het vers

Zorg voor een verse menukaart in het restaurant, de concurrentie is namelijk erg aanwezig en op de hoogte van de laatste trends. Probeer uniek te zijn, ook al is dat waarschijnlijk erg lastig. In Breda alleen al waren in 2020 558 horecazaken gevestigd. Dat nummer zal door COVID-19 iets gedaald zijn maar nu we de crisis achter ons laten zal het aantal horecazaken alleen maar stijgen. Dus ben uniek, en durf jezelf te zijn. Ben jij een groot voorstander van vegetarisch of veganistisch eten? Neem een risico en zet een volledig veganistisch restaurant op de kaart die enkel met lokale, verse producten koken!

Wordt heel goed in één ding

De gemiddelde Nederlandse consument is een beetje uitgekeken op bedrijven die redelijk goed zijn in heel veel, we zijn op zoek naar specifieke kennis en bedrijven die ergens in uitblinken. Het is ons doel om zo’n bedrijf te worden, gebruik hiervoor ook je eigen interesses. Ben je een groot fan van barbeque? Begin dan een eigen barbeque restaurant en geen enkele dag zal aanvoelen als werken.

De locatie maakt geen verschil

Je hoeft niet midden in het centrum een veel te duur pand te huren om succesvol te zijn. Wanneer je bekend raakt om hetgeen waar jij goed in bent komen mensen je vanzelf opzoeken, ook wanneer jij net iets buiten het centrum werkzaam bent en minder huur betaald.

Zorg voor een overzichtelijke administratie

Met name in de horeca kan de administratie snel een hele opgave zijn, je hebt te maken met vast en flexibel personeel, verschillende soorten btw tarieven en een tal aan producten die je dagelijks in- en verkoopt. Ben jij niet goed in het op orde houden van je administratie, aarzel dan niet om je administratie uit te besteden.

 

Tags:

Registreer u vandaag nog en word lid van ons platform

Wil jij jouw blogs delen en een breed publiek bereiken? Wacht niet langer en registreer je vandaag nog op Grotemarktberaad.nl

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Gerelateerde berichten

Van bank tot badkamer: zo plan je een geslaagd winkelbezoek

Een dagje woonwinkelen klinkt gezellig, maar loopt vaak uit op keuzestress. Je stapt binnen voor een bank, maar eindigt met twijfels over kleuren, maten en stijlen. Zonder plan wordt het lastig om overzicht te houden. Je loopt doelloos van showroom naar showroom, terwijl de tijd tikt en de vermoeidheid toeslaat. Toch hoeft het niet zo te gaan. Een goede voorbereiding helpt je om gerichter te kijken, betere keuzes te maken en frustratie te voorkomen. Denk aan het verschil tussen gericht shoppen of lukraak rondsnuffelen. Wie vooraf nadenkt over wat hij zoekt, bespaart niet alleen tijd, maar houdt ook ruimte over voor inspiratie. Je bepaalt zelf de regie. Dat geeft rust. Een geslaagd winkelbezoek begint dus niet pas in de eerste winkel, maar al thuis aan de keukentafel Bepaal vooraf wat je écht nodig hebt Voor je op pad gaat, is het slim om stil te staan bij wat je mist

Gepubliceerd door Grotemarkt beraad.nl